Øg konverteringsraten med remarketing
20. nov 2012
Faglige artikler

Remarketing øger konverteringsraten

Remarketing giver dig mulighed for at vise online-annoncer for brugere, som tidligere har besøgt din hjemmeside. Det kan være med til at øge konverteringsraten, idet brugerne allerede har udvist interesse for de produkter/serviceydelser, du tilbyder.

Hvordan fungerer Remarketing?

En bruger shopper eksempelvis rundt efter skitøj på siden skiwear4u.dk, men bliver afbrudt i sin søgning: 

Remarketing: Skiwear4you

Senere samme dag besøger brugeren en anden hjemmeside og ser en annonce for skiwear4u.dk og bliver dermed mindet om, hvad han var i gang med tidligere på dagen – tilfældigt? Nej, bestemt ikke. Da brugeren var inde på skiwear4u.dk blev han ved hjælp af en implementeret kode registreret.
Remarketing: Skiwear4you

Sådan opretter du en remarketingkampagne

Remarketing fungerer ved at "tagge" en bruger, der lander på din hjemmeside. Herigennem indsamles data om brugerne, og efterhånden skabes en liste af brugere, der har udvist interesse for din hjemmeside. Efter oprettelsen af listen, målrettes en annoncegruppe specifikt til denne liste. For at oprette en remarketingliste skal du logge ind i din Google Adwords konto. Herefter går du ind under ”Delt bibliotek”, trykker på "Ny målgruppe" og vælger "Remarketing liste".

Målgruppe i remarketing

Her giver du din remarketing liste et navn, en beskrivelse og angiver en varighed af medlemskabet (kan være mellem 30-540 dage).

Når din remarketing liste er gemt, kan du finde scriptet, der skal indsættes på alle sider på din hjemmeside, ved at klikke på linket i "Tags/regler" kolonnen. Dette script skal placeres på alle siderne på din hjemmeside.

Herefter opretter du en ny annoncegruppe med tilhørende annoncer, der er målrettet gruppen af tidligere besøgende. Der er i denne annoncegruppe ikke brug for keywords, da du i stedet under "Målgrupper" tilføjer din netop oprettede remarketing liste, så annoncerne kun bliver vist for de brugere, der tidligere har besøgt din hjemmeside.

Målgruppe i remarketing
Ønsker du hjælp til opsætning af en remarketingkampagne eller til udarbejdelse af bannermateriale til dine annoncer, er du velkommen til at kontakte os.